Daryl Janmaat zal aanstaande zondag met sc Heerenveen aantreden tegen Ajax. De verdediger ziet Ajax als een van de grootste kanshebbers op de titel. “Ik zie Ajax als een een grote kanshebber voor het kampioenschap, eigenlijk zelfs als dé grootste kandidaat voor de titel.”

Janmaat hoopt op een stunt in de ArenA. Toch zijn we natuurlijk niet bij voorbaat kansloos in de ArenA. Vorige week hebben wij tegen NEC 83 minuten lang goed gevoetbald en kwamen zij door een doelpunt uit een spelhervatting terug in de wedstrijd. Een beetje ongelukkig speelden we uiteindelijk gelijk”, aldus Janmaat in gesprek met Voetbal International.

De verdediger weet wel hoe Heerenveen het Ajax lastig kan maken. “Het zou dom zijn om met elf man voor de bal te gaan lopen en blind te gaan aanvallen. Dan loop je in het mes. Toch wil je ook weer niet té veel aanpassen aan de tegenstander. Wij willen altijd voetballen en en zullen een mix moeten vinden tussen aanvallen en verdedigen. Als wij op voorsprong konden komen, dicht ik ons een goede kans toe. Dan kunnen we vervolgens met onze snelheid voorin gevaarlijk blijven in de counter.”