Theo Janssen is er helemaal klaar mee. De eerste kritieken van dit seizoen lijken te zijn gericht aan het adres van de linkspoot en Siem de Jong. De middenvelders zijn nog niet in hun oude doen, waardoor een mogelijke basisplek voor Anita lonkt. ”Deze discussie ga ik blijkbaar houden tot het einde van het seizoen.”

Tegenover RTV Noord-Holland reageert Janssen op een cynische vraag betreffende zijn taak in de wedstrijd. ”Of ik wat dolende was?”, vraagt hij verbaasd. ”Ik denk dat dat wel meeviel. Ik denk dat ik juist veel aan de bal kwam.”

Volgens de criticasters zou Anita De Jong moeten vervangen op het middenveld, zodat Janssen een meer aanvallende rol kan innemen. Zelf is de international duidelijk over zijn plek in het elftal. ”Ik moet daar iedere week op antwoorden en ik ben daar eigenlijk wel klaar mee.”