Met alweer de tweede confrontatie met zijn oude club in nog geen twee maanden is Theo Janssen een graag geziene gesprekspartner voor de media. Morgen treft de middenvelder van Ajax opnieuw FC Twente. Na de Johan Cruijff-schaal is nu de koppositie van de Eredivisie de inzet.

In TC/Tubantia kijkt Janssen vandaag maar weer eens vooruit naar het treffen met zijn oude club en vooral terúg naar de reden waarom hij Enschede na het vorige seizoen de rugtoekeerde.

‘Ik speel nu alweer een paar maanden in Amsterdam, de overstap ging vloeiend. Ik heb drie fantastische jaren bij Twente gehad, maar het was tijd om te gaan. Iedereen weet wel een beetje waarom ik weg ben gegaan. Er waren wat irritaties hier en daar. Ik  kon mezelf daardoor niet altijd meer motiveren. De club FC Twente houdt van keurige jongens die op de snelweg netjes op de rechterbaan rijden en daar ook blijven. Ik ben iemand die er aan de linkerkant nog weleens voorbij wil schieten. Dat vonden ze niet prettig.’

‘Bij Ajax hebben ze daar geen problemen mee, ik heb het gevoel dat ze het minder belangrijk vinden. Aan de andere kant wisten ze ook wie ze binnenhaalden, dat scheelt.’

‘Ik verheug me op de wedstrijd van zaterdagavond, beide ploegen staan er goed voor. Ik denk wel dat wij een betere selectie hebben. Twente heeft problemen met de creativiteit. Ze winnen nu vooral op wilskracht en kracht. Chadli zou belangrijk kunnen zijn in die creatieve rol, maar dan moet hij eerst fit worden. Van jonkies als John en Berghuis mag je niet verwachten dat ze nu steeds top presteren, die gaan nog wel een dip krijgen. Net als een paar jonge spelers bij Ajax dat ongetwijfeld krijgen. Alleen heeft  Ajax wat meer opties en mogelijkheden.’

Foto: Afdb ~ Oscar