Theo Janssen was na afloop van het oefenduel tegen Brøndby IF verrast met het feit dat hij de aanvoerdersband mocht dragen. Voor de Ajax-aanwinst was dit de eerste keer. ”Een complete verrassing”, aldus de middenvelder op de website van de club. Ajax won het oefenduel met ruime cijfers. In Denemarken werd het 3-0.

De verraste aanvoerder was tevreden met het spel van de Ajacieden. ”Het positiespel was goed, we hebben redelijk gespeeld en goede doelpunten gemaakt”, zo keek Janssen terug. ”’Vriendschappelijke wedstrijden tegen buitenlandse topclubs spelen is belangrijk, want tegen een amateurclub ben je toch minder scherp dan tegen een topclub. Kijk, we hebben met Kolbeinn Sigthórsson nu een spits die aanspeelbaar is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker. Aras Özbiliz is een ander type speler. En tegen Brøndby keerden veel basiskrachten terug in het elftal”, verklaarde de middenvelder.

Janssen verwacht niet dat hij vaak de band zal dragen: ”Stekelenburg is eerste aanvoerder en Jan Vertonghen is de tweede aanvoerder.” Maar een leiderstype kan de Ajax-aankoop zich wel noemen. ”Ik vind het belangrijk om iedereen in het veld op te peppen zodat iedereen zich honderd procent inzet. Als dat de kwaliteiten zijn van een leider, dan kun je mij zo noemen.”