Victor Jensen speelde afgelopen weekend zijn tweede wedstrijd in het shirt van Ajax. De middenvelder van Ajax O19 voelt zich op zijn plek in Amsterdam. De afgelopen tijd heeft hij redelijk wat informatie over Ajax gewonnen bij zijn landgenoten. “Ik heb Kasper (Dolberg, red.) en Lasse (Schöne, red.) gesproken. Zij hebben me wegwijs gemaakt bij Ajax en verteld over de geschiedenis van de club. Ze legden uit hoe het er hier aan toe gaat. Ik denk dat ik ze nog vaker ga aanspreken over specifiekere onderwerpen, zoals de manier van spelen of tactische zaken”, vertelt de Deen op Ajax.nl.

Zaterdag speelde het talent zijn eerste competitiewedstrijd met Ajax O19 tegen FC Volendam (5-0). “Ik ben blij met mijn start bij Ajax. We hebben in Volendam laten zien dat we klaar zijn voor de competitie. Het was een goede overwinning”, vervolgt Jensen, die redelijk klein is. “Maar wie niet groot is, moet slim zijn. Ik ben een van de kleinste spelers in het team en daar moet ik aan wennen. Er spelen hier veel fysieke spelers op het middenveld, die allemaal een duel willen aangaan. Dat is geen probleem. Voor mij is het een kwestie van wennen en zorgen dat ik mijn lichaam slim gebruik.”

“Ik ben een tweebenige speler. Voor mij maakt het niet uit met welk been ik schiet, want ze zijn even goed. Het betekent dat ik tijdens de wedstrijd twee richtingen op kan. Dat is een kracht. Daarnaast heb ik een goede pass en kan ik goed schieten. Ik hou ervan om in het strafschopgebied te komen en kansen te creëren. Ik ben ermee geboren. Ik was tweebenig vanaf het moment dat ik begon met voetballen. Nu train ik er nog extra op om het bij te houden. Ik ben in ieder geval blij dat ik het heb.”

Jensen wil zich dit seizoen verder ontwikkelen met als doel om te debuteren in het eerste, maar hij wil daarvoor zijn tijd nemen. “Uiteindelijk hoop ik de stap naar Jong Ajax te maken. Maar ik wil het rustig aan doen. Het seizoen is pas net begonnen en ik wil eerst een goed begin maken met Ajax O19. Mijn doel is om veel wedstrijden te winnen en een mooi aantal doelpunten te scoren. Ik wil presteren, liefst zo snel mogelijk.”