De C1 van Ajax heeft zaterdag een monsterzege op Sportpark de Toekomst geboekt. De ploeg van trainer Peter van der Veen, die zijn laatste wedstrijd coachte, won met maar liefst 10-1 van FC Volendam C1.

De jonge talenten stonden bij rust al met 4-0 voor, maar deze voorsprong had ook nog groter kunnen uitvallen. Al vlak na het eerste fluitsignaal schoot aanvoerder Kenneth Taylor een vrije trap raak. In  het verloop van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. Via Sontje Hansen liep de score op naar 4-0. Tussen de doelpunten door werden nog enkele kansen onbenut gelaten en kwam Volendam met een man minder in het veld te staan.

Na rust ging de C1 vrolijk verder met kansen creëren. Het duurde ook niet lang voordat Niyi Scholten Ajax’ vijfde doelpunt scoorde. Via Sontje Hansen (6-0), Soulyman Allouch (7-0), Sontje Hansen (8-0) en een eigen doelpunt (9-0) liep de score vervolgens hoog op. Naci Unuvar, die bij het zesde doelpunt nog een geweldige aanname en actie had, zorgde voor de dubbele cijfers: 10-0. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Volendam nog de eer te redden voor de bezoekers: 10-1.