Ajax O19 kende een slechte generale voor de UEFA Youth Leaguewedstrijd tegen Chelsea O19. Op de eigen Sportpark de Toekomst ging de ploeg van trainer John Heitinga met 4-1 onderuit tegen Almere City O19.

Zoals bekend ontbraken er ongelofelijk veel spelers aan de zijde van de Amsterdammers. Maar Almere was zaterdagmiddag gewoon scherper en begon beter aan de wedstrijd. De Ajacieden leken met hun focus al min of meer in Londen te zijn en zo kwamen de bezoekers na ongeveer een kwartier spelen al met 0-2 voor. Ajax bleef slordig, maar kwam via Pinas terug in de wedstrijd. De spits kreeg een cadeautje van de keeper na wat jaag en stoorwerk en kon simpel binnen tikken. In de tweede helft waren de enige hoogtepunten de invalbeurten van Gibson Yah en Youri Baas. De O17-talenten maakten hun O19-debut. In de slotfase counterde Almere keer op keer levensgevaarlijk richting Dieker. Een paar keer werd het nog afgevlagd, maar rond de 80e minuut sloegen ze twee keer in korte tijd toe na enorme gaten achterin bij Ajax. En zo wist Almere City na PSV O19 ook Ajax O19 te verslaan als debutant in de O19 Eredivisie. Ajax O19 neemt het dinsdag op tegen Chelsea O19.

Wedstrijdverloop Ajax O19 – Almere City O19:
’12. 0-1 Almere City O19
’17. 0-2 Almere City O19
’30. 1-2 Pinas
’78. 1-3 Almere City O19
’79. 1-4 Almere City O19

Opstelling Ajax O19:
Dieker; Van Gelderen, Llansana, Musampa, Douglas; Warmerdam, De Waal, Rasmussen; Tasci, Pinas, Pynadath.
Wissels: Reiziger, Baas, Yah, Frei, Dostanic.

Ajax O17

In Nijmegen nam Ajax O17 het op tegen NEC. Er werd door een goal van Eja Dakriet nipt gewonnen, maar de zege was verdiend. Ook waren er bij O17 debutanten: Gabriel Misehouy, Julian RIjkhoff en Olivier Aertssen maakten allen hun debuut voor Ajax O17.

Wedstrijdverloop NEC O17 – Ajax O17:
’79. 0-1 Dakriet

Opstelling Ajax O17:
Dijkstra; Dakriet, Dirksen, Hillen, Aning; Karahasanovic, Fitz-Jim, Campagne; Sarfo, Enem, Van Axel Dongen.
Wissels: Setford, Misehouy, Aertssen, Martha, Rijkhoff, Banel.

Gravenberch: “Ik ben een Amsterdammer en Ajax is mijn club”