Razvan Marin maakte afgelopen zomer de overstap van Standard Luik naar Ajax en heeft het bijzonder naar zijn zin bij zijn nieuwe club. De 23-jarige middenvelder merkt dat het allemaal een stukje sneller gaat en is onder de indruk van de jeugd in Amsterdam, zo vertelt hij aan het Roemeense Digisport.

“Wat ik merk bij Ajax is dat het tempo echt veel hoger ligt. Dat merkte ik al tijdens de training. Ik doe alles stap voor stap”, aldus de Roemeen, die zegt zijn ogen uit te kijken op de jeugdopleiding van Ajax. “Ik zie in de fitnessruimte spelers van zeventien of achttien jaar echt geweldige dingen doen. Het is echt fantastisch om te zien wat er gebeurt bij Ajax. Er zijn wel tien velden en je ziet de jeugdspelers de hele dag rondlopen. Het is een geweldige academie.”

In de toekomst hoopt Marin nog eens in een grote Europese competitie te spelen, en hij ziet Ajax dan ook als een perfecte opstap. “Natuurlijk heb ik dat, maar allereerst: ik ben hier net. Ajax is een grote naam in Europa, misschien wel één van de grootste namen. Maar natuurlijk, ooit wil ik een stap maken. Ajax heeft altijd spelers verkocht aan de beste teams in Europa.”