© Proshots

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van de dag is Ajax met duidelijke cijfers onderuit gegaan tegen FC Nordsjaelland, dat afgelopen seizoen derde werd in Denemarken. De zeer jonge ploeg van trainer Erik ten Hag ging met 1-3 ten onder tegen de Denen. Op de uitslag zelf was weinig aan te merken, het jeugdige Ajax had namelijk de gehele wedstrijd de handen vol aan Nordsjaelland. Vanavond krijgt Ajax een herkansing, als het aan zal treden tegen het Roemeense FCSB.

Is de openingsfase van het duel kwam alleen Hassane Bandé, na een goede uittrap van Kostas Lamprou en een prima voorzet van Ché Nunnely, nog tot enig gevaar voor het doel van de Denen. Verder waren het de bezoekers die het spel bepaalden. In de eerste helft kwam Andreas Skov Olsen nog oog in oog te staan met Lamprou, maar liet de afwerking nog te wensen over. Kaj Sierhuis, die in de spits stond bij de Amsterdammers, was daarna nog dichtbij een treffer in het verkeerde doel, maar ook daar had de Griekse doelman van Ajax een antwoord op. Het was dan ook puur aan Lamprou te danken dat de Amsterdammers niet met een achterstand de kleedkamer op mochten zoeken.

Na de thee kwam Benjamin van Leer de Griekse goalie vervangen. De reservedoelman kende een uiterst ongelukkige entree van de wedstrijd. Na een voorzet vanaf de rechterflank van Nordsjaelland liet Van Leer de bal los en kon Olsen eenvoudig aantekenen voor de openingstreffer. Zodoende moest Ajax in de achtervolging, maar echt een vuist kon de ploeg van Ten Hag niet maken. Het werd zelfs nog erger voor de Amsterdammers, dat eigenlijk niet meer van eigen helft af kon komen. Eerst zorgde Karlo Bartolec voor de 0-2 en vlak voor het aanbreken van de blessuretijd zorgde Mathias Rasmussen op fraaie wijze nog voor de 0-3 door na een afgeslagen bal in eens op stijlvolle wijze de bal achter Van Leer te vuren. Pas in de absolute slotfase van het duel kon Ajax nog wat terug doen via de Zuid-Afrikaan Dean Solomons, die net voor de uitkomende doelman kon raak koppen. Zodoende konden de Amsterdammers toch nog de eer redden, maar de echte eer zal vanavond gered moeten worden in het duel met FCSB.