Ajax is geïnteresseerd in Sam Hendriks, aanvaller van de A1 van De Graafschap. Dat laat Roland Vromans, technisch manager van de Gelderse club, weten tegenover De Gelderlander. De bestuurder laat weten dat Ajax zeker niet de enige gegadigde is voor zijn pupil. In de voorbereiding op het huidige seizoen mocht hij eenmaal een vriendschappelijke wedstrijd spelen voor de club uit de Jupiler League. Daarnaast is hij international van Oranje u18.

In mei 2012 tekende hij een nieuw driejarig contract bij De Graafschap. Dit tot opluchting van de technische staf van de club, aangezien er veel clubs geïnteresseerd zijn in de jeugdspeler. In de zomer van 2011 mocht hij zelfs al meedoen met de voorbereiding van de A-selectie. Vromans: “Ajax heeft zich in de winter gemeld, maar daar is toen nog niets uitgekomen.” Hij acht de kans echter groot dat er komende zomer hernieuwde interesse zal zijn vanuit Amsterdam.

Met negen doelpunten staat Hendriks momenteel vierde op de ranglijst van topscorers in de A-junioren Eredivisie. Daarnaast staat hij derde op de ranglijst van beste spelers.