Noa Lang (14), speler van de C2 van Feyenoord, speelt volgend seizoen in het rood-wit van Ajax. Dat meldt @VarkenoordWatch, een twitteraccount dat de jeugdopleiding van de Rotterdamse club intensief volgt. Eerder deed Feyenoord zelf de verhalen rondom Lang af als ’totale onzin’, maar nu lijkt de transfer naar Amsterdam toch beklonken.

Lang wordt gezien als één van de grootste talenten uit zijn generatie. Eerder in april, toen het verhaal voor het eerst de rondte ging, werd als reden van de overstap genoemd dat hij zich bij Ajax beter zou kunnen ontwikkelen. Destijds werd ook Tahith Chong van de C2 genoemd voor een overstap richting de hoofdstad. Het is niet bekend of hij ook zal vertrekken.

De transfer wordt door de Feyenoord-supporters als zeer gevoelig beschouwd. Ajax, PSV en Feyenoord hebben een officieus gentlemen’s agreement waarbij is afgesproken geen jeugdspelers van elkaar aan te trekken. Nadat eerder PSV’er Riechedly Bazoer naar Ajax ging, zou Ajax nu alweer in de fout gaan. In Rotterdam vraagt men af wat deze afspraak momenteel nog waard is.

Update woensdag 12 juni 12.00u
Tegenover RTV-Rijnmond heeft Feyenoord ontkent dat het gentlemen’s agreement tussen de clubs geschonden is. De speler wil zelf graag naar Ajax en de clubs hebben hierover goed contact gehad. Lang heeft zelf familieleden met een hechte band met Ajax. Volgens de Rotterdamse club is er momenteel sprake van een unieke situatie en is alles zonder problemen geregeld.