Een deel van de jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst heeft zijn onvrede geuit over het mogelijk ontslag van Hoofd Jeugdopleidingen Wim Jonk. Dit statement is gemaakt in een open brief dat gestuurd is aan de bestuursraad, de Raad van Commissarissen en de leden van de directie. Volgens de medewerkers is Jonk juist degene die het Plan Cruijff op de juiste manier uitvoert.

 Open brief aan de Bestuursraad, RvC en de leden van de directie:

“Beste leden van de Bestuursraad, Raad van Commissarissen en leden van de directie,

Op dinsdag 10 november 2015 hebben wij via een persbericht vernomen dat de directie van Ajax een traject is gestart met als doel om ons hoofd opleiding Wim Jonk te ontslaan.

Via deze open brief willen wij, het overgrote deel van de medewerkers van de jeugdopleiding, voor iedereen helder stellen dat wij het pertinent oneens zijn met deze beslissing. Vanuit ons commitment aan het plan Cruijff en ons geloof in de missie en visie die Wim Jonk vanuit dat plan Cruijff in de club heeft gebracht, vinden wij het volstrekt onlogisch en dus onbegrijpelijk dat jullie juist Wim de wacht hebben aangezegd.

Wim Jonk heeft het plan Cruijff altijd vertegenwoordigd en verdedigd. Met kracht en overtuiging heeft Wim een innovatieve visie en werkwijze in de opleiding geïmplementeerd, en vanuit integriteit en oprechtheid is hij altijd voor deze visie en werkwijze blijven staan, nu dus zelfs ten koste van zijn eigen hoofd.

Niet alleen steunen wij Wim Jonk als mens en als hoofd opleiding, ook staan wij volledig achter hetgeen hij met al zijn kracht voor staat: zuiverheid, transparantie en de identiteit van onze club, waarin attractief, aanvallend voetbal centraal staat. Voetbal waarvoor het publiek naar het stadion komt en dat mensen wereldwijd inspireert.

Vanuit onze overtuiging van het plan Cruijff en ons geloof in de wijze waarop Wim leiding geeft aan de implementatie van dat plan, kunnen wij zijn ontslag onmogelijk accepteren. Wij eisen dan ook dat de beslissing om Wim Jonk te ontslaan per direct wordt teruggedraaid.”

https://twitter.com/wolthuizen/status/664925341266395136/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw