Joël Veltman scoorde de bevrijdende derde goal in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Willem II. De interim rechtsback (door de afwezigheid van Mazraoui) ervaarde het spelen en de door hem gemaakte goal als een heerlijk moment. Een paar dagen terug vernam Veltman dat hij zou spelen. Maar daar zag het een paar maanden geleden zeker nog niet naar uit. Veltman had nog niet verwacht nu al een hele wedstrijd te kunnen spelen, maar hij had toen meer op een paar minuten gehoopt. Maar zie, maanden later staat Veltman in de basis en is hij met zijn spel en zijn goal belangrijk geweest in de wedstrijd tegen de Tricolores.

Veltman vond het een heerlijke bal van Tadic met rechts. Veltman vertelde in een interview met Fox Sports dat hij in Zeist (tijdens zijn revalidatie) juist veel had getraind op het afwerken. Tijdens de revalidatie had hij zich zitten verbijten op de tribune en bestempelde hij deze periode als “kut”!

Nu stond Veltman er weer en zag hij zichzelf soms op bepaalde momenten in het veld als een soort verkapte nummer 10. Veltman vertelde dat hij zich eigenlijk ook meer als centrale verdediger voelt, maar dat hij wel van de back plaats is gaan houden. “Maar met dank aan Zeist en Ajax heb ik eerst twee stappen teruggezet om vervolgens nu drie stappen vooruit te hebben gemaakt!”; aldus Veltman. “Op de trainingen was het flink aanpoten voor me”; zei een glimlachende Veltman. “Twee jaar geleden hadden we een goede selectie (onder Bosz, red.), maar met de nieuwe aankopen van afgelopen zomer is het niveau op dit moment erg hoog”.

Veltman vond dat Willem II goed mee had gespeeld. Veltman vond dat ze in het centrum (Isak, red.) en aan de zijkanten met regelmaat in de eerste helft gevaarlijk waren. Hij vond dat Ajax zelfs een paar keer goed was weg gekomen. Op de vraag van de interviewer van Fox Sports of Veltman ook gebruik ging maken van de ruimte die Ronaldo hem woensdag zal laten, vertelde Veltman dat hij het wel zou proberen. Of hij daadwerkelijk zal gaan spelen, hoort hij overmorgen van de trainer.

Voor Veltman was een plek in de basis in ieder geval een heerlijk moment na de zeer zware periode die hij afgelopen tijd heeft gehad.