Met twee gele kaarten kort achter elkaar duurde het optreden van Joël Veltman in de halve finale van de KNVB Beker nog geen helft. De centrale verdediger beging eerst een overtreding op Roy Beerens, waar hij geel voor kreeg. Na de vrije trap die AZ ervoor kreeg maakte Veltman opnieuw een inschattingsfout en moest hij dit herstellen met een overtreding op Viktor Elm. Het gevolg: Twee gele kaarten in één minuut tijd en voor het laatste vergrijp een penalty tegen.

“Het is gewoon dom”, is de duidelijke mening van de mandekker. “Het was misschien zwaar gestraft, maar ik geef er wel aanleiding voor”, legt hij verder uit aan Novum. Toch was er ook reden voor juichen bij Veltman. Kenneth Vermeer stopte de penalty die hij veroorzaakte en Ajax won zelfs nog met 0-1. De formatie van Frank de Boer plaatste zich hierdoor voor de finale tegen PEC Zwolle, die Veltman uiteraard moet missen.

“Ik zit er niet doorheen, maar het is wel een heel leerzaam jaar voor mij geweest. Nu weer een moment. Ik mis nu De Kuip, dat is wel zonde”, geeft hij wel eerlijk toe. Ajax neemt het 20 april op tegen PEC Zwolle, dat zich ten koste van NEC plaatste voor de finale van de KNVB Beker.