© Proshots

Joël Veltman liep in april tegen VVV-Venlo een zware kruisbandblessure op. De aanvoerder van Ajax komt daardoor pas eind dit jaar weer in actie. Fresia bracht met de ‘Ziggocam’ een bezoekje aan de verdediger om te kijken hoe het met hem gaat.

In een duel met Ralf Seuntjens scheurde Veltman zijn kruisband in zijn knie af. De 19-voudig international neemt de aanvaller van VVV-Venlo niet zo veel kwalijk. “Ik voelde dat me hele knie aan het knarsen was en wist gelijk dat het niet goed zat. Het is wel pijnlijk, maar met goede pijnstillers kom je er wel doorheen. Seuntjens heeft me nog wel een berichtje gestuurd waarin hij zijn medeleven toonde, maar meer kan je ook niet doen. Het is gebeurd en het blijft een contact sport. Misschien was het wel een beetje lomp van Seuntjens, maar het hoort er gewoon bij. Ik ben hier in ieder geval nog wel even zoet mee.”

Op zijn achttiende liep Veltman ook al een zware kniebandblessure op. Toen wenste hij iedereen hetzelfde toe. “Een hele nare vent was dat”, lacht Veltman. “Ik werd er gewoon zoveel sterker van. Op Fysiek en mentaal gebied.” De timing van de blessure was niet om over naar huis te spreken. De 26-jarige verdediger vond het tijd om een stap te maken in zijn carrière. “Het is nooit een goed moment om zo’n blessure op te lopen. En zeker niet aan het einde van het seizoen. Ik wist dat het tijd was om een volgende stap te maken, dus de timing was niet best. Ook al was er nog niks concreets. Het moet maar een jaartje worden uitgesteld.” Er is wel één pluspunt aan de blessure van de aanvoerder van Ajax. Hij heeft nu meer tijd voor zijn pasgeboren dochtertje.