Johan Cruijff is tegenover Voetbal International goed te spreken over de huidige gang van zaken binnen Ajax. Met name de wijze waarop de club onderhandelt met spelers bevalt hem zeer. Meerdere spelers hebben al te horen gekregen dat ze niet het salaris krijgen wat ze willen. Ajax is zeer strikt wat betreft de salarissen. De landskampioen heeft bijvoorbeeld met die reden al afscheid genomen van Ismaïl Aissati.

Cruijff hoopt ook dat Marc Overmars snel tekent bij Ajax. De voormalig buitenspeler staat hoog in het vaandel bij ‘de eeuwige nummer 14’. “Marc zou een geweldige toevoeging zijn voor de club. Ajax is nou eenmaal een bedrijf, dan heb je ook op directieniveau een voetbalman nodig. Of ze zo iemand dan ook echt directeur gaan noemen, maakt me niks uit.” Deze persoon moet namens het technisch hart de transferzaken regelen.

“De verantwoordelijkheden van het technisch hart blijven hetzelfde: er gebeurt op voetbalgebied niks zonder dat zij hun fiat hebben gegeven. De voetbaldirecteur zorgt dan dat het allemaal voor elkaar komt”, vervolgt Cruijff. “Een voetbalkader met Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Marc Overmars, met al hun kwaliteiten en ervaring; dan heb je als club dus weinig te klagen. Ook wat internationale uistraling betreft.”