Johan Derksen is het niet eens met de keuze van Oranje-bondscoach Louis van Gaal om Daley Blind te selecteren voor het Nederlands elftal. De hoofdredacteur van Voetbal International zei dit in het gelijknamige televisieprogramma. Presentator Wilfred Genee nam het voor Blind op, maar kon Derksen niet overtuigen van de toegevoegde waarde van de Ajax-linksback.

“Blind heeft niet de felheid, snelheid en passie om international te zijn. Hij kan aardig voetballen, maar wel in zijn eigen tempo”, zo legde Derksen uit. Oud-voetballer en vaste gast René van der Gijp liet ook zijn mening horen: “Net als Darryl Janmaat van Feyenoord overigens. Die jongens doen leuk mee als het elftal draait, maar voegen niks toe.”

“Blind heeft het lijf van een centrumverdediger. Misschien dat hij in daar beter tot zijn recht komt, want ik vind hem niet zo wendbaar. Aan de bal is hij technisch echter wel verzorgd”, zo besloot Derksen. Als reactie op een kijkersvraag gaf Derksen aan dat hij Blind wel beter vindt dat PSV-verdediger Jetro Willems.