Ajax leverde dinsdagavond een collectieve wanprestatie tegen APOEL Nicosia en mocht met het 0-0 gelijkspel niet eens klagen. Ook bij Voetbal Inside is men geschrokken van het optreden van de Amsterdammers op Cyprus.

“Ik heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen als vandaag. Jezusmina”, vond Wim Kieft. Johan Derksen vindt dat het beroerde spel Erik ten Hag kan worden aangerekend. “Dit was niet onzorgvuldig, dit was een wanprestatie. Het meest treurige: die trainer wekt altijd de indruk dat het geweldig ingewikkeld is om een team te coachen. Dat is een misvatting: Ten Hag heeft de beste spelers, dan ben je al snel de beste trainer.”

“Hij zag vandaag dat z’n spelers niet de vorm hadden om met combinatiespel een team uit elkaar te spelen. Hij had ze tot de kerst zo laten spelen”, aldus de analist. “Hij greep niet in, er was geen Plan B. Nou, zet Huntelaar erin, dacht ik. Ga met voorzetten werken. Nee hoor, hij stond daar met een somber gezicht. Tob maar door. Daar ben je toch geen coach voor?”