Johan Derksen heeft zich kritisch uitgelaten over het spel van Ajax tegen FK Baumit Jablonec afgelopen donderdagavond. In het televisieprogramma Voetbal Inside liet Derksen weten dat hij langzamerhand medelijden krijgt met de echte Ajax-iconen.

“De supporters van Ajax zijn trots, ze zijn mooi en spectaculair voetbal gewend. Dan snap ik niet dat ze nu niet in opstand komen. De supporters betalen nu al jaren voor seizoenkaarten en zo, maar wat krijgen ze er voor terug?”

“Er staat nu bij Ajax een leuk, jong team voor de eredivisie, maar in Europa kan je er niet mee aankomen. Volgende zomer vertrekken er waarschijnlijk weer een paar talenten naar Engeland en groeit de bankrekening, maar het kapitaal moet op het veld staan, niet op de bank.”

Over het talent bij Ajax is Johan Derksen wel te spreken. “Je kunt niet ontkennen dat Bazoer, Riedewald en Tete talenten zijn. Die Tete is een lekker backje, de beste rechtsback van Nederland. Hij speelt structureel goede wedstrijden,” besloot Derksen. Ajax nieuws Ajax1.nl Johan Derksen