© Proshots

In De Denen van Perez heeft Kasper Dolberg uitgebreid gesproken over zijn overstap naar Ajax. De spits heeft onder anderen laten weten dat hij veel heeft geleerd van John Bosman en dat hij zich ervan bewust is dat hij overkomt als een koele kikker.

“Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo’n grote club. Maar dat ik naar Amsterdam zou verhuizen, had ik niet over nagedacht. Het ging alleen maar om voetballen. Ik besefte later pas dat het een prachtige stad is om in te wonen,” laat Dolberg aan oud-Ajacied Kenneth Perez weten. “Maar ik woonde ook bij een gastgezin, ze woonden in een klein dorpje. Ze hadden een zoon van mijn leeftijd, dus dat was fijn. Daar sprak ik veel mee.”

De Deen heeft zijn eerste twee jaar in Ajax 1 achter de rug. Dolberg blonk uit met prachtige goals en stond in de belangstelling van velen topclubs. John Bosman trainde de spits toen hij nog in de Ajax-jeugd speelde en daar stak de aanvaller veel van op. Ook merkte Dolberg een groot verschil tussen het trainen in Denemarken en in Nederland. In Nederland ligt de focus veel meer op de techniek. “Zeker, ik kreeg onder andere een spitstrainer toen ik hier kwam, John Bosman. Daar trainde ik twee keer per week mee en daar heb ik heel veel mee gepraat. Dat hielp enorm, dat er iemand was waarmee ik over aanvallend voetbal kon praten. We spraken toen over wedstrijden die ik had gespeeld en over de kleine dingen die ik in de trainingen kon verbeteren.”

Dolberg komt vaak over als een koele kikker, maar zelf heeft hij niet de behoefte om te veranderen. “Ja, ja, ik heb zeker wel emoties. Maar ik heb daar gewoon nooit over nagedacht. Als mensen erover praten, dan zie ik uiteraard dat het misschien een beetje raar is. Maar ja… Ik wil niet zeggen dat ik nooit zou willen veranderen, want ik weet zeker dat er trainers zijn die mij willen helpen. En als ze van mening zijn dat ik die houding moet hebben. Het is dus niet zo dat ik niet uitsluit, het is ook gewoon wie ik ben. Ik heb zelf geen behoefte om het te veranderen.”