Michael Reiziger heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Jong Ajax winnend afgesloten. Met debutanten Johnsen en Bijleveld aan de start begon Jong Ajax in Leeuwarden aan een nieuw seizoen in de Jupiler League. Na afgelopen jaar waarin Jong Ajax als tweede eindigde zal ook dit jaar het doel zijn om te verrassen.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd, met al snel twee kopkansen voor zowel Cassierra als nieuweling Bijleveld. Bijleveld en Johnsen imponeerde in de eerste helft, beide spelers lijken zich gemakkelijk aan te passen en uit te gaan van eigen kracht. Vooral Johnsen viel op met een paar leuke acties, zo eindigde een schot in de korte hoek nadat hij een mooie actie liet zien. In de 26e minuut is het Darren Sidoel die weet te scoren bij zijn debuut, hij komt op aan de rechterkant en haalt uit. Keeper Bertrams weet de bal niet te klemmen en werkt de bal in het doel. Mateo Cassierra was al een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar in de 42e minuut was het pas zover. Na wat gekluts voor het doel weet de Colombiaan het laatste setje te geven, 0-2.

De tweede helft ging Cambuur meteen op jacht naar de aansluitingstreffer, deze vond het in de 64e minuut. Matthew Steenvoorden kon vrij inkoppen. Ajax begon slordig en kreeg daardoor ook de tegengoal te verwerken. Toch was het in de aanval gevaarlijk en was het daardoor oppassen voor de ploeg uit Leeuwarden. Stan van Bladeren keepte een prima wedstrijd, hield zijn ploeg een aantal keer goed op de been. Cambuur werd nog een aantal keer gevaarlijk maar wist de stand niet gelijk te trekken.