Dennis Johnsen voelt zich steeds beter bij Ajax. De Noor moest in het begin wat wennen, maar voelt zich na een kleine maand al helemaal op zijn gemak. “Het voelt niet alsof ik hier altijd al ben geweest, maar ik voel me wel een stuk prettiger. Ik leer de spelers veel beter kennen, de staf en de trainers, dus ik voel me meer onderdeel van de groep. Ik leer ze nog steeds beter kennen. Er zijn nog wel wat dingen die ik moet verbeteren, net als alle anderen en een paar dingen die eruit moeten als je voor het eerste wil spelen. Maar dat komt hopelijk nog wel”, zegt hij voor de camera van Ajax TV.

“Ik moet bijvoorbeeld nog zorgvuldiger met mijn kansen omgaan, en nog wat volwassener worden als speler. Ik moet me nog wat aanpassen en dan komt het wel”, vervolgt de aanvaller over wat hij beter moet doen. “Ik kan tevreden zijn, daar kan ik niets van zeggen. Maar er is nog een lange weg te gaan.”

Afgelopen vrijdag creëerde Johnsen een strafschop en scoorde hij op fantastische wijze voor Jong Ajax. “Ik kreeg veel ruimte in het midden en ik wilde hem in een keer raken, dus ik raakte de bal goed. Hij daalde mooi en ging er in.”