Afgelopen week werd bekend dat Dennis Johnsen terugkeert maar zijn oude club sc Heerenveen. In Amsterdam slaagde de Noor er niet in om door te breken in het eerste van Ajax. Volgens geruchten heeft dit te maken met het feit dat de aanvaller te vaak in het Amsterdamse nachtleven te vinden was.

“Niet waar. Dit soort verhalen krijg je als je speler bent van Ajax en het niet goed gaat”, reageert de 20-jarige buitenspeler in de Leeuwarder Courant op de verhalen over zijn nachtelijke escapades. “Er is veel druk, eigenlijk bij alles wat je doet. Je staat in de schijnwerpers, alles moet altijd perfect zijn.”

Johnsen zegt veel geleerd te hebben van zijn tijd bij Ajax. “Dat je elke dag beter moet willen worden. Ik heb bij Ajax met allemaal goede spelers getraind. Als ik terugkijk had ik misschien dingen anders kunnen doen, maar ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt.”

Toch is hij opgelucht om terug te zijn in Heerenveen. “Er waren meer clubs met belangstelling, maar ik twijfelde niet. Hier hoor ik echt bij de eerste selectie. Dat helpt me stabieler te worden. Hopelijk kan ik mezelf snel laten zien.”