Dennis Johnsen debuteerde woensdag in het eerste van Ajax. De Noorse aanvaller vond het moeilijk om de ogenschijnlijk zwaar geblesseerd geraakte Vaclav Cerny te vervangen. “Het is heel jammer dat Vaclav geblesseerd uitviel. We weten nog niet goed wat er met hem is, maar ik leef erg met hem mee. Ik wilde eigenlijk niet op deze manier in het veld komen”, vertelt hij aan Ajax TV.

“Maar het was mooi om voor het eerste van Ajax te spelen en mijn debuut te maken”, vervolgt het talent over zijn eerste minuten in Ajax 1. “We stonden natuurlijk al met 4-1 voor. Ik denk dat ik wel oké heb gespeeld. Niet heel goed, maar ook niet slecht. Dus ik ben blij met mijn debuut, maar had wel moeten scoren.”

Johnsen had voor het seizoen als doelen om mee te trainen met het eerste en om te debuteren voor het eerste elftal. Beide doelen heeft hij dus al behaald. “Ja, ik heb ze behaald, maar ik hoor nog niet vast bij het eerste. En train ook nog niet dagelijks bij het eerste. Dat zijn dus nog steeds mijn doelen voor dit seizoen. Om dat te verwezenlijken moet ik zorgvuldiger om gaan met mijn kansen. Daarnaast moet en kan ik mezelf ook nog verbeteren bij het balverlies en de omschakelmomenten.”