Jong Ajax heeft op maandagavond een comfortabele 4-0 overwinning geboekt. FC Eindhoven viel ten prooi aan de beloften. De Amsterdammers maakten met de overwinning, hun opvallende verlies tegen Go Ahead Eagles (0-2) op vrijdagavond iets dragelijker.

Fel

De beloften begonnen zeer gebrand aan de wedstrijd, binnen tien minuten konden de beloften al op voorsprong komen. Mazraoui en Johnsen vonden elkaar erg goed. Het duo zorgde verreweg voor het meeste gevaar in de eerste helft. Toch kwam FC Eindhoven na een kwartier spelen bijna op voorsprong. Kabangu kon doorstomen via de linkerflank, maar schoot de bal rakelings voor het doel van Kostas Lamprou langs. Jong Ajax trok uiteindelijk toch aan het langste eind door vijf minuten later de score te openen. Mazraoui kon razendsnel een opening creëren, waardoor hij Dennis Johnsen de diepte in kon sturen. Johnsen faalde oog-in-oog met de Eindhovense-goalie niet en rondde schitterend af door middel van een stiftje. Amper drie minuten later hadden de beloften de score alweer verdubbeld. Johnsen speelde na een fraaie beweging de vrij staande Mazraoui aan. Mazraoui wist met een droge knal, de keeper te passeren. De Amsterdammers gingen door met het creëren van kansen. Cassierra kwam nog een aantal keren erg dichtbij, toch leek hij de messen niet geslepen te hebben. De Colombiaan sprong te onzorgvuldig om met de kansen die hij kreeg. Niet veel later blies de arbiter voor het rustsignaal.

Verdubbeling

Jong Ajax kwam fris en fruitig weer de kleedkamer uit, want ze gingen door waar ze mee geëindigd waren: het maken van doelpunten. Dani de Wit was opnieuw een speler die in het oog sprong. In de 64ste minuut kopte hij de 3-0 binnen, na een mooie voorzet van Carel Eiting. Vijf minuten later mocht De Wit zich opnieuw op het scorebord zetten. Dennis Johnsen had een schitterende actie in huis, waarmee hij later De Wit opnieuw kon aanspelen in de zestien meter.  De Wit hoefde de bal alleen nog binnen te glijden, hij faalde daarin niet. FC Eindhoven kwam er in de tweede helft totaal niet aan te pas. Alleen Kabangu kwam nog vlak voor tijd in de buurt, maar het was Kostas Lamprou die scherp bleef en daarmee zijn doel schoon hield.

Jong Ajax treedt komende vrijdagavond aan in de Vijverberg tegen De Graafschap. De wedstrijd in Doetinchem begint om 20:00.