Jong Ajax leek af te stevenen op drie punten in Alkmaar, maar Jong AZ rechtte echter de rug. Na een 0-2 achterstand en won het uiteindelijk met 4-2 van Jong Ajax. De equipe van trainer Michael Reiziger begint dus slecht aan de tweede periode met twee verloren wedstrijden.

Glippen en glijden

Jong Ajax was in het eerste kwartier zoekende, het leek af en toe een ijsbaan in Alkmaar. De spelers gleden meer dan dat ze op hun benen stonden. Maar na een moeizaam begin creëerden de Amsterdammers steeds meer kansen. Nunnely en Bijleveld kwamen in scoringspositie, maar wisten niet af te ronden. Daarna viel de wedstrijd stil, er viel twintig minuten weinig te beleven. Tot vijf minuten voor de theepauze; Noussair Mazraoui schoot  van buiten de zestien raak. Hij zette de keeper Jong AZ op het verkeerde been, 0-1. Hiermee bekroonde hij een goede eerste helft, waarin hij meer dan eens voor dreiging wist te zorgen. Jong Ajax drukte vlak voor de rust door, Bijleveld schoot snoeihard op de lat en Nunnely kwam dichtbij een grotere voorsprong. De bal wilde er voor Jong Ajax helaas niet in.

Comeback

De tweede helft begon Jong Ajax waar het voor de rust mee geëindigd was. De Amsterdammers hadden de controle over de wedstrijd. De dominantie zette zich om in een doelpunt, Mateo Cassierra rondde in de vijftigste minuut feilloos af. Hij tikte de bal als een echte spits langs de keeper van Jong AZ. Het elftal stond met 0-2 voor in Alkmaar, daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht. Jong AZ wist echter het tij te keren. In de vierenvijftigste minuut scoorde Helmer de aansluitingstreffer voor de Alkmaarders. Jong AZ profiteerde van het momentum. Tien minuten later wist Jong AZ opnieuw te scoren, de bal werd prachtig met een hakbal verlengd door een AZ-speler. Reijnders kwam hierdoor oog in oog met Alblas en rondde af voor de Alkmaarders. Jong AZ kwam dus terug van een 0-2 achterstand naar een 2-2 tussenstand op het scorebord.

Beslissing

In de laatste tien minuten zou het erom gaan spannen wie de punten mee zou nemen, in de tweeentachtigste minuut kwam spits Mateo Cassierra dichtbij een tweede treffer. Zijn inzet kon echter nog voldoende worden aangeraakt door keeper Olij van Jong AZ. Nog geen twee minuten later wist Jong AZ wel het doel te vinden. Een aanval vanaf de rechterflank werd bekroond door Mats Seuntjes. Hij schoof de lage voorzet langs Norbert Alblas voor een 3-2 voorsprong. Het kon niet op voor Jong AZ, de Alkmaarders scoorden diep in de blessuretijd de 4-2. Levi Garcia besliste zo de wedstrijd.

Jong Ajax treed vrijdag aan in de Goffert tegen NEC Nijmegen, het is dan te hopen voor Reiziger zijn ploeg beter voor de dag laat komen. Om 20:00 word er afgetrapt in Nijmegen komende vrijdag.