Na de ruime nederlaag van vorige week (0-3 verlies tegen FC Eindhoven) had Jong Ajax wat recht te zetten op De Toekomst. Dit deden de Amsterdammers uiteindelijk ook. Na een enorm saaie eerste helft en een betere tweede helft kon Jong Ajax, de bezoekers uit Velsen-IJmuiden, eenvoudig van zich af schudden: 3-0.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. De grootste kans voor de beloften ontstond vlak voor rust. Kühn kreeg de bal voor zijn voeten en kon vanaf ongeveer zeven meter uithalen. De keeper van Telstar kon de bal echter knap met zijn hand uit het doel houden.

Geluk
In de tweede helft was het wel snel juichen. Jurgen Ekkelenkamp besloot het eens van afstand te proberen. Zijn schot was in eerste instantie een makkelijke prooi voor de doelman. Een verdediger van Telstar veranderde de bal echter van richting, waardoor de bal langzaam het doel in rolde.

Vervolgens ging het beter lopen bij de Amsterdamse beloften. Na ongeveer een uur voetballen, draaide Pereira prachtig weg bij zijn tegenstander. Zo creëerde hij zijn eigen kans en benutte deze ook. Hij schoot de 2-0 in de rechterhoek binnen.

Ruim tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Lang stuurde vleugelverdediger Bakker de diepte in. Bakker maakte een mooie actie en kon de bal ook goed voorgeven. De voorzet was precies op maat voor invaller Johnsen, de Noor maakte zo de 3-0.

Sven Botman
De Amsterdammers gaven de hele wedstrijd vrijwel geen kansen weg. Dit kwam mede door goed verdedigen van Botman, die sinds zijn overgang naar de beloften vrijwel geen slechte wedstrijd heeft gespeeld. Jong Ajax boekte op deze manier een vrij eenvoudige overwinning op De Toekomst.


Uitslag: 3-0
Doelpuntenmakers: Ekkelenkamp(’51), Pereira(’64) en Johnsen(’79)