Jong Ajax heeft vrijdagavond een oefenzege geboekt op Cambuur Leeuwarden. In Friesland werd er met 2-1 gewonnen.

De eindstand was bij rust al bereikt. Victor Jensen schoot de Amsterdamse beloften al snel in het duel op voorsprong. Een paar minuten laten schoot de thuisploeg de gelijkmaker al tegen de touwen. Ruim vijf minuten voor rust zette de Deense middenvelder Jong Ajax opnieuw op voorsprong. Na rust werd er niet meer gescoord. Wel raakten Lassina Traoré, Danilo Pereira en een Cambuur-speler nog de paal.

Het was voor de ploeg van Mitchell van der Gaag de derde oefenwedstrijd. Eerder werd er al gewonnen van FC Twente (2-1) en gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht (2-2).