© Proshots

Jong Ajax heeft in het derde competitie duel goede zaken gedaan door met 5-2 van FC Den Bosch te winnen. Vaclav Cerny was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Het Tsjechische talent scoorde drie keer. 

Het team van Marcel Keizer keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan doordat Santermans vrij kon inkoppen bij de tweede paal. Den Bosch kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, want twee minuten later was het raak aan de kant van Jong Ajax. Vaclav Cerny schoot de bal via de binnenkant van de paal hard in verre hoek en liet keeper Heemskerk kansloos achter. 

Jong Ajax bleef opportunistisch spelen en de 2-1 liet ook niet ook niet lang op zich wachten. Abdelhak Nouri benutte kalm de strafschop na een overtreding op Vince Dekker in het zestienmetergebied. Tien minuten voor rust waren de bezoekers dichtbij de 2-2. Beltrame schoot de bal oog in oog met keeper Alblas over. 

In de tweede helft kwam Den Bosch beter uit de kleedkamer. Met een schot van Haver en een kopbal van Regales waren zij dicht bij de aansluitingstreffer. De eerste kans van Jong Ajax na rust kwam pas na een kwartier spelen. Cerny schoot vanaf de rand van de zestien hard op doel nadat hij vanaf de rechterkant naar binnen sneed. De bezoekers kwamen uiteindelijk toch op gelijke hoogte. Regales schoot de bal net van buiten zestien hard in de kruising nadat de bal voor zijn voeten belandde. 

Hierna toonden de beloften van Ajax veerkracht. Cerny schoot zo’n twintig minuten voor tijd de 3-2 binnen. Het talent omspeelde eerst verdediger Heymans, waarna hij vervolgens doelman Heemskerk op het verkeerde been zette. Pelle Clement bracht vlak na de 3-2 via een knappe actie de bal voor het doel van Den Bosch. Via verdediger Heymans kwam de bal toen in het doel terecht: 4-2. Het slotakkoord van de wedstrijd was vervolgens weer voor Cerny. Het talent scoorde na een knappe individuele actie zijn hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 5-2. 

Opstelling Jong Ajax:
Alblas; Zeefuik, Westermann, De Ligt, Lartey Sanniez (’63. Savastano); Eiting (’81. Dankerlui), De Jong, Nouri; Cerny, Clement, Dekker (’81. Bay).

Wissels: De Lange, Dankerlui, Savastano, Bergsma, Bay, El Idrissi, Mazraoui.

Wedstrijdverloop:
‘7. 0-1 Santermans
‘9. 1-1 Cerny
’21. 2-1 Nouri
’68. 2-2 Regales
’71. 3-2 Cerny
’75. 4-2 Heymans (Eigen Doelpunt)
’86. 5-2 Cerny