Jong Ajax heeft na de nederlaag in Utrecht van afgelopen dinsdag ook op vrijdag niet kunnen winnen. MVV kwam op bezoek en ging met drie punten terug naar Maastricht, Kostons scoorde namens MVV het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op een enorm koude Toekomst kon Reiziger zijn basiself weer eens uit een flinke selectie kiezen. Er was deze week geen Youth League en er waren ook geen interlands, dus aan de mogelijkheden van Reiziger zou het in ieder geval niet liggen. De basiself die mocht starten, begon de eerste paar minuten met enorm veel energie en creëerden wat kleine mogelijkheden.

Één vrije trap
Vervolgens lag het tempo enorm laag en zakte het in. Er werden door beide teams weinig tot geen kansen gecreëerd. Echter kreeg MVV wel na een half uur spelen een vrije trap op een mooie plek. Vanaf een metertje of 18 van het doel van Kotarski werd deze bal via de paal mooi binnengeschoten. Hierdoor stonden de bezoekers uit Maastricht door één kansje op voorsprong.

Vervolgens lag het initiatief bij Jong Ajax, maar er gebeurde enorm weinig, het tempo lag laag en daardoor kon MVV makkelijk verdedigen.

Rentree Matusiwa
Positief puntje uit de wedstrijd is de terugkeer van Azor Matusiwa, voor sommigen wellicht beter bekend als ‘De N’Golo Kanté van Jong Ajax’. Hij had sinds afgelopen zomer last van liesklachten, maar kon nu weer invallen en deed dertig minuten mee.

Het tempo werd echter niet enorm opgevoerd en daardoor kon de verdediging van MVV steeds eenvoudig verdedigen.