De Amsterdamse beloften hebben in verband met de interlandperiode even geen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarom is het een mooi moment om na dertien wedstrijden de balans op te maken en dat zorgt voor opvallende verschillen in de resultaten tussen uit en thuiswedstrijden.

Thuis vele malen sterker dan op vreemde bodem
De ploeg van Michael Reiziger maakt wat betreft resultaat in thuiswedstrijden een goede indruk. Van de 6 thuiswedstrijden werden er vijf gewonnen en een verloren. Op vreemde bodem is dit echter precies andersom: slechts 1 wedstrijd werd gewonnen (bij de beloften van AZ). Daarnaast speelden ze een keer gelijk en vijf keer namen de beloften zelfs geen een punt mee naar Amsterdam.

Jong Ajax scoort overigens tot nu toe wel elke uitwedstrijd, maar totaal scoren ze thuis veel meer. Thuis vielen er zestien doelpunten en in uitwedstrijden is dit aantal zeven. Dit terwijl er nog een thuiswedstrijd minder is gespeeld.

Eerstvolgende wedstrijd
Na de interlandperiode staat er weer een wedstrijd tussen beloften op het programma. Volgende week dinsdag, 20 november, gaat de ploeg van Reiziger naar Utrecht, voor een uitwedstrijd in De Galgenwaard.