Jong Ajax boekte maandagavond haar tweede competitiezege van het seizoen. De Amsterdammers hadden geen kind aan Jong ADO Den Haag en scoorden maar liefst vijf keer. Met doelpunten van Tom Boere (2x), Ricardo Kip, Yener Arica en Ouasim Bouy werd de wedstrijd met een 5-0 zege beëindigd.

Na tien minuten moest doelman Martijn de Zwart eraan geloven. Tom Boere bracht het Beloftental op een 1-0 voorsprong na een fraaie aanval opgericht door de mannen Kip en Aissati. Zo’n vijfentwintig minuten daarna was het Kip zelf die goed vrij kwam voor het doel. Ook hij schoot de bal beheerst binnen: 2-0.

In de tweede helft ging het elftal van Gery Vink verder waar ze gebleven waren. Al na twee minuten wist Boere zijn team op een 3-0 voorsprong te zetten, dit keer op aangeven van invaller Ouasim Bouy. De Amsterdammers stopten niet en bleven druk zetten op hun tegenstander. Vijf minuten na het derde doelpunt was Jong Ajax weer trefzeker. Yener Arica mocht tekenen voor de 4-0.

Bouy bekroonde zijn invalbeurt door het vijfde doelpunt van de avond te maken. De middenvelder speelde zich vrij en rondde koelbloedig af. Tegenover de officiële clubwebsite vertelt trainer Gery Vink over de prestatie van zijn team. ”We hebben de lijn vanaf vorige week tegen Jong NEC goed doorgetrokken. Vanavond hebben we vijf mooie goals gezien. Enig kritiekpuntje op de spelers, en dat heb ik ze na de wedstrijd ook gezegd, is dat er meer goals gemaakt hadden kunnen worden. Maar al met al ben ik tevreden. Voor het vertrouwen is het belangrijk dat we de ‘nul’ hebben gehouden. We hebben verder een prima wedstrijd gespeeld en de doelpunten zeer goed uitgespeeld. Het is ons verdienste dat we ze onze wil hebben opgelegd en geen kansen gaven.”