Alleen een medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar zoals het er nu naar uitziet verkast oud-Ajacied Siem de Jong voor één jaar op huurbasis naar titelconcurrent PSV, zo meldt het Algemeen Dagblad. Echter was PSV niet de eerste optie van De Jong, die graag aangaf terug te willen keren bij Ajax. De Amsterdammers vertelden de middenvelder vervolgens dat ze hem niet nodig hadden en zodoende staat hij nu op het punt te tekenen voor PSV.

“Ik heb Ajax de eerste optie gegeven en hoop nu aan de slag te kunnen gaan bij PSV”, zo vertelt De Jong. “Hun ambities spreken me aan en ze spelen Champions League. En het zou betekenen dat ik ga samenspelen met mijn broer. Dat is een droom die Luuk en ik al langer hebben”, aldus de middenvelder. “Ik snap de gevoeligheden natuurlijk bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan.”

“Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven.”