Jong Ajax heeft maandagavond met 3-2 gewonnen van Cambuur Leeuwarden, de beloften maakten het zich nog onnodig moeilijk in de tweede helft. De Amsterdammers gingen immers met een 3-0 stand rusten. Met de overwinning profiteerden de Ajacieden van het puntverlies dat Fortuna Sittard en N.E.C. vrijdag opliepen.

Effectiviteit

De eerste tien minuten verliepen zeer rommelig, ballen vlogen heen en weer. Beide teams kregen nauwelijks grip op de bal. Na elf minuten was daar toch ineens een doelpunt, de Colombiaanse spits Mateo Cassierra scoorde prachtig vanaf de rand zestien. Hij krulde de bal prachtig over Cambuur-keeper Cummins heen. De beloften kwamen op stoom, in de zeventiende minuut was het opnieuw raak. Een afvallende corner belandde bij Deyovaisio Zeefuik. De verdediger kon de bal aan Noa Lang meegeven, die na een schitterende actie afrondde met de buitenkant van zijn voet. De Amsterdammers waren nog niet klaar. Carel Eiting zette zelf een aanval op die uiteindelijk weer bij hem zelf weer terecht kwam, al vallende rondde de verdedigende middenvelder af. De jongelingen waren bijzonder effectief, ze liepen drie goals op drie schoten. Hierna stokte de productie wel, Cambuur zette het achterin vast. De beloften kregen nog een vrije trap ongeveer vijf minuten voor de rust. Eiting gaf een subtiele lob richting Dani de Wit. De nummer 10 kwam dichtbij, maar werd ternauwernood afgestopt door een Cambuur verdediger. De scheidsrechter floot niet veel later voor de rust.

Comeback

Na de rust kwamen de Friese bezoekers meer aan het voetballen toe. Jong Ajax kreeg ondanks dat nog vele kansen op een vierde goal: Cassierra, De Wit en Zeefuik kwamen dichtbij voor de beloften. Na de kans van Zeefuik kwam Cambuur er razendsnel uit via de counter, een voorzet van de Friese buitenspeler kwam op de schoen van Nigel Robertha. Robertha rondde af en bracht de marge terug tot twee goals. Niet veel later kwamen de bezoekers dichtbij de 3-2, een voorzet werd door niets en niemand aangeraakt en viel daardoor bijna binnen, de bal raakte uiteindelijk de paal. Cambuur kwam uiteindelijk weer terug in de wedstrijd, opnieuw gebeurde dit via Robertha. Een identieke goal van hem bracht de Friezen weer terug tot op één doelpunt van de Amsterdammers. De Leeuwarders dachten vlak voor tijd opnieuw te scoren, weer was daar Robertha. Een bal die vanuit het middenveld werd ingebracht belandde bij Robertha, die veel te wild de bal over het doel van Kostas Lamprou schoot. Luttele momenten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Jong Ajax komt door de overwinning weer dichterbij Fortuna en NEC, de achterstand op Fortuna bedraagt nu slechts twee punten. De beloften komen vrijdagavond opnieuw in actie, dan reist de Amsterdamse delegatie af naar Waalwijk om tegen RKC te spelen. Aftrap in Waalwijk is om 20:00.