Amper bijgekomen van het kampioensfeest van gister is Jong Ajax er niet in geslaagd het belofteteam van PSV te verschalken. Van alle basisspelers waren alleen keeper Chiel Kramer en Joeri de Kamps gister niet aanwezig bij de huldiging. Ondanks een sterke beginfase kwam de ploeg van Gery Vink, in tegenstelling tot de thuiswedstrijd toen Ajax met 1-0 won,  niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Nicolai Boilesen, die de laatste weken een krachtige indruk maakt bij de beloften, zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. Uit een corner was het de 21-jarige Deen die de bal het laatst raakte alvorens Przemzyslaw Tyton te passeren.  Lang konden de Amsterdammers niet van de voorsprong genieten, want zes minuten na de openingstreffer was het Peter Horsten die kon profiteren van gemakzucht in de Ajax-defensie. Marcel Ritzmaier boog met een sierlijke stift de stand in de 25e minuut zelfs om naar een voorsprong voor de thuisploeg: 2-1.

Kansen en over weer voor het rustsignaal leidden niet tot meer goals waardoor Ajax met een kleine achterstand aan de thee ging. Het tweede tijdsbestek was er één met een licht overwicht voor de Ajacieden, die desalniettemin zelden écht gevaar voor de goal van Tyton wisten te stichten. Tot tien minuten voor tijd, na goed werk van aanjager De Kamps, bediende Sana Denswil, die kalm bleef en via de binnenkant van de paal afwerkte. De goal van Denswil betekende gelijk de eindstand: 2-2. Door het gelijke spel in de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen voelt Jong Ajax nog altijd de hete adem van naaste belagers Heracles Almelo en FC Utrecht in de nek in de strijd om de tweede plek.

Volgende week, 13 mei, speelt Jong Ajax de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan zal de ploeg op de Toekomst aantreden tegen Jong FC Groningen.

Opstelling Jong PSV:
Tyton, Brenet, Vukovic, Dengering, Ozbozkurt; Horsten, Van Ooijen (Jakobsen), Ritzmaier (Zomer); Van Overbeek, Locadia, Bakkali.

Opstelling Jong Ajax:
Kramer, Ligeon, Veltman, Denswil, Dijks, Boilesen, Serero (Busse ’82), De Kamps, Sana, Hoesen (De Bondt ’65), Andersen (Boccara ’71).

Scoreverloop:
0-1 Boilesen ’12
1-1 Horsten ’18
2-1 Ritzmaier ’25
2-2 Denswil ’79