Het beloftenelftal van Ajax beleefde een teleurstellende avond op sportcomplex De Toekomst: er werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong RKC. Mart Lieder zette de bezoekers op voorsprong, Lorenzo Ebecilio bezorgde in de laatste minuten van de wedstrijd zijn ploeg alsnog een punt. Dit is het eerste puntenverlies voor Jong Ajax.

Geen van beide ploegen kon in het eerste gedeelte echt overtuigen. Toch had de thuisploeg het betere van het spel: De Amsterdammers hadden meer balbezit en creëerden enkele grote kansen. Gino van Kessel was de gevaarlijkste man in de punt van de aanval, Lesley de Sa was geregeld dreigend vanaf rechts. Toch bleef het voor rust bij 0-0, omdat de echte scherpte bij de thuisploeg ontbrak en Jong RKC-doelman Van den Kieboom een sta-in-de-weg bleek. De bezoekers uit Waalwijk konden in het eerste bedrijf zelf nauwelijks gevaarlijk worden, op een kopbal van Jos Peltzer na.

Het was wel de belofteploeg van RKC Waalwijk dat kort na rust op voorsprong kwam via  Mart Lieder: de spits kon de dieptebal van Ubbink ontvangen, waarna hij koelbloedig afrondde. Er ging een fout van Mats Rits aan vooraf. Jong Ajax drong daarna aan, de bezoekers loerden vooral op de tegenaanval. Een grote kans op de gelijkmaker was er voor Mike Busse, maar op miraculeuze wijze ging de bal er via paal en lat niet in. De Brabanders mochten vooral doelman Maik van den Kieboom dankbaar zijn: met een aantal schitterende reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Vlak voor tijd kon Lorenzo Ebecilio toch de verdiende gelijkmaker binnenschieten, op aangeven van Lesley de Sa. In de slotseconden van de wedstrijd had Ruben Ligeon zelfs de winnende treffer voor het inkoppen, maar de verdediger kon niet afronden.