© Proshots

Jong Ajax heeft in speelronde zes Telstar op bezoek gekregen. De ploeg van Michael Reiziger startte met onder andere Maximilian Wöber, Luis Orejuela en Daley Sinkgraven in de basis.

Jong Ajax begon goed aan het vermakelijke duel. Al snel kreeg het twee grote kansen; eerst was het Cassierra die op de doelman van Telstar stuitte. Niet veel later kreeg Dani de Wit die de bal niet in het doel. De wedstrijd ging over en weer, maar de grootste kansen kwamen op naam van Telstar. Toine van Huizen miste al eerder een grote kans, maar in de 27e minuut kopte hij de bal uit een corner netjes achter Benjamin van Leer. Jong Ajax ging nog opzoek naar de gelijkmaker, maar wist deze ondanks een aantal kansen en vrije trappen niet op het scorebord te krijgen.

De tweede helft begon wat tam en kwam dan ook pas laat op gang. Beide ploegen wisten niet veel kansen te creëren. Pas in de 83e minuut kon Bijleveld, die in het veld was gekomen voor Dankerlui, scoren. Nadat Johnsen de bal voor open doel tegen de lat werkte, kon Bijleveld zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maken. Voorafgaand aan de 1-1 was Telstar een aantal keer gevaarlijk maar het was Jong Ajax die het dichtstbij een voorsprong kwam. Flemming en Bijleveld probeerde het allebei nog een keer op schitterende wijze, maar de keeper van Telstar keepte een prima wedstrijd en wist ook deze pogingen tegen te houden. Jong Ajax en Telstar blijven door deze uitslag beide nog ongeslagen.

Wedstrijdverloop:
’27. 0-1 Van Huizen
’83. 1-1 Bijleveld

Opstelling Jong Ajax:
Van Leer; Orejuela, Zeefuik, Wöber, Sinkgraven (’61. Savastano); Eiting, De Wit (’70. Flemming), Dankerlui (‘75. Bijleveld); Mazraoui, Cassierra, Johnsen.