Jong Ajax heeft zojuist de eerste wedstrijd van het nieuwe Jupiler League seizoen verloren van Achilles’29. In Groesbeek werd het 2-1 in het voordeel van Achilles’29. De doelpunten werden gemaakt door Freek Thoone en Joey Dekkers voor Achilles’29 en Václav Černý voor Jong Ajax.

In een eerste helft waarin de thuisploeg vroeg druk probeerde te zetten op de defensie van Jong Ajax, om zo de opbouw te verstoren waren er niet veel grote kansen te noteren. Na pogingen van Donny van de Beek voor Jong Ajax en een afstandsschot van Achilles’29 dat door doelman André Onana met zijn kin werd gestopt was het na ruim twintig minuten raak voor Jong Ajax. Lucas Andersen zette met een mooi balletje Václav Černý vrij voor de doelman, de linksbuiten had nog wat geluk met de aanname maar schoot de bal vervolgens prima langs de doelman in het net. 0-1.

Na het doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde, en werden er weinig echt grote kansen gecreëerd. Achilles’29 zag een bal vlak voor de doellijn worden weggehaald na een hachelijke situatie voor het doel en beide teams zagen hun spits nog net te laat inglijden na een strakke voorzet over de grond. Hierdoor bleef de goal van Černý de enige voor rust en gingen de ploeg met een 0-1 stand richting de kleedkamers.

Jong Ajax kwam goed uit de startblokken en zag spits Sam Hendriks in de eerste minuten na rust driemaal in kansrijke positie komen. Bij de eerste twee mogelijkheden was het de doelman van Achilles’29 die net iets eerder bij de bal was, en bij de derde mogelijkheid mistte de doelman de bal volledig maar kon er nog net een verdediger de bal wegwerken. Niet veel later was het Donny van de Beek die na een mooie aanname en schijnbeweging de bal naast het vijandelijke doel krulde.

Achilles’29 kreeg na ruim een uur de hulp van de arbitrage. Aanvoerder Freek Thoone ging aan de rechterkant het strafschopgebied in en ging na een duel met Dankerlui heel makkelijk naar de grond. De scheidsrechter van dienst wees na een aantal seconden bedenktijd toch naar de stip en Thoone zelf schoot koel binnen vanaf elf meter. 1-1. Direct na de treffer van Achilles’29 kreeg Jong Ajax alweer de gelegenheid om op voorsprong te komen, maar Václav Černý mistte na voorbereidend van Lucas Andersen tot tweemaal het doel. Vlak daarna schoot ook Sam Hendriks in kansrijke positie de bal nog rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Met nog ruim tien minuten op de klok kreeg Achilles’29 een grote kans op de voorsprong. De spits van dienst kreeg de bal via de hand langs Dankerlui, mocht verder van de arbitrage, maar zag de bal gekeerd worden door Onana. De rebound, eveneens gecontroleerd met de hand, werd vervolgens wild naast geschoten. Dit bleek wel een voorbode te zijn voor wat ging komen, want een paar minuten later was het wel raak voor Achilles’29. Na langdurig balbezit in het strafschopgebied van Jong Ajax werd uiteindelijk Joey Dekkers vrijgespeeld, die Onana met een mooi schot kansloos liet. 2-1. Ajax nieuws Ajax1.nl

De energie leek na de tegentreffer redelijk op bij Jong Ajax, dat ondanks het inbrengen van Damian van Bruggen, Dejan Meleg en Abdelhak Nouri weinig meer wist te creëren. Alleen Damian van Bruggen probeerde het nog van grote afstand, maar zijn poging ging naast waardoor de wedstrijd in een 2-1 nederlaag eindigde. Op maandag 17 Augustus komt Jong Ajax weer in actie in een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.