© Proshots

Jong Ajax heeft zondagochtend gelijkgespeeld in een oefenduel tegen Jong AZ. Namens Ajax scoorde Mazraoui.

De meest opvallende speler bij Jong Ajax was Nemanja Gudelj. Hij is geschorst voor de voorronde van de Champions League, en kwam daarom met Jong Ajax in actie om toch minuten te kunnen maken. De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong AZ, maar Duin schoot tegen doelman Norbert Alblas aan.

Vlak voor rust scoorde Duin wel, hij werd gevloerd in het strafschopgebied en benutte de penalty zelf. Namens Jong Ajax was Gudelj een paar keer gevaarlijk. Jong AZ had beduidend meer kansen, maar na ruim een uur spelen wist Jong Ajax toch op gelijke hoogte te komen. Invaller Mazraoui kreeg de bal aangespeeld van Gudelj en schoof hem onder doelman Olij door.

In het restant van de wedstrijd kreeg Gudelj nog een aantal mogelijkheden voor Jong Ajax vanuit een vrije trap, maar hij stuitte op de keeper of de muur.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, Bergsma (46. Eiting), Lartey Sanniez, Savastano (73. Dragi Gudelj); Gudelj, El Idrisi, Dankerlui (84. Bergsma); Becker, Clement (46. Mazraoui), Dekker (65. Bay)