Jong Ajax heeft bij de hervatting van de Jupiler League een flink pak slaag gekregen van FC Emmen. In Emmen verloren de beloften van de Amsterdammers met 4-0.

Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Roland Bergkamp, het achterneefje van Dennis Bergkamp. Een paar minuten later volgde een kans voor Jong Ajax, maar het schot van Lesly de Sa werd door de Emmense doelman buiten de palen gehouden.

Even later waren het dezelfde spelers die weer kansen kregen, Bergkamp aan de kant van FC Emmen en De Sa aan de kant van Jong Ajax. De kopbal van Bergkamp ging echter naast, het schot van De Sa werd opnieuw gekeerd door de keeper.

Vlak voor rust ontsnapte Jong Ajax meerdere malen aan een 2-0 achterstand, nadat verschillende voorzetten van de thuisploeg voorlangs gingen. Een paar minuten na rust wist FC Emmen toch de voorsprong te verdubbelen. Clubtopscorer Bannink tekende voor de 2-0, na een foutje van Van der Hart.

Kishna en Acolatse moeten zich ongetwijfeld een ander debuut in het betaald voetbal hebben voorgesteld. Na een uur spelen werden de vrijwel onzichtbare aanvallers naar de kant gehaald. Een minuut eerder had FC Emmen de bal opnieuw achter Mickey van der Hart gewerkt, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 67e minuut kwamen de jonge Ajacieden met een man meer te staan, nadat Siekman zijn tweede gele kaart had gekregen. Gek genoeg deed dat overwicht de Amsterdammers geen goed. Via twee doelpunten van Resida kon FC Emmen uitlopen naar een riante 4-0 voorsprong. In de slotminuut moest invaller El Hasnaoui het veld nog verlaten vanwege het natrappen van Pedro.