Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 3-0 verloren. Die eindstand was bij rust al bereikt. De Amsterdammers hebben de winst bij Fortuna Sittard daardoor geen goed vervolg gegeven.

VVV was al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk. Doelman Indy Groothuizen moest meerdere malen redding brengen. In twee momenten, kort na elkaar, kon Groothuizen zijn doel niet schoon houden. Ralf Seuntjes zette met een kopbal en een goed schot de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Jong Ajax probeerde het tij te keren via Donny van de Beek. De jonge middenvelder schoot twee keer net naast het doel. Toen Jong Ajax wat sterker leek te worden sloeg VVV opnieuw toe. Johnatan Opoku kon uithalen en schoot de bal achter Groothuizen.

In de tweede helft werd het spel er niet veel beter op. Jong Ajax kreeg een aantal kansen maar die leverde weinig op. Zo eindigde een schot van Acolatse op de paal en mistte Van de Beek een voorzet. Vlak voor het eindsignaal zorgde Groothuizen nog voor twee knappe reddingen en voorkwam hij erger. Trainer Andries Ulderink had na afloop weinig goeds te zeggen. “Uit deze wedstrijd kunnen we weinig positieve dingen meenemen. We hebben heel slecht gespeeld. Er waren te veel spelers die hun niveau niet haalden, waardoor het mooie resultaat van vorige week tegen Fortuna Sittard niet konden evenaren. Door het vele balverlies was de tegenstander ook veel op onze helft en ook zonder bal konden we er geen druk op zetten. Nee, het was vanavond zwaar onvoldoende.”

Scoreverloop: 23. Seuntjens 1-0, 25. Seuntjens 2-0, 41. Opoku 3-0.

Jong Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Groothuizen, Owusu (63. Lartey Sanniez), Mirani, Warmerdam, Dankerlui, Clement (67. El Mahdioui), Van de Beek, Nouri, Muric, Hendriks, Acolatse (81. El Azzouzi).