Jong Ajax speelde vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van de Keukenkampioen Divisie. De ploeg van Michael Reiziger had wat recht te zetten, nadat er vorige week met 2-1 werd verloren van Roda JC. Op De Toekomst werd er aangetreden tegen FC Dordrecht. Bij Jong Ajax debuteerde Ryan Gravenberch op 16-jarige leeftijd.

FC Dordrecht begon de wedstrijd fel, door er direct boven op te klappen. Dit was echter van korte duur. Jong Ajax kwam in de derde minuut al op een 1-0 voorsprong. Che Nunnely kopte de bal terug op Kaj Sierhuis en de spits maakte een soort omhaal waardoor de bal in het Dordtse doel verdween. Enkele minuten later kopte Sierhuis bijna zijn tweede van de avond binnen, echter ging de bal rakelings naast.

Mitch Bakker kwam enkele keren mee op aan de linkerkant. In minuut 25 wilde hij zijn tegenstander passeren, echter maakte deze een overtreding. Scheidsrechter Freek van Herk wees naar de stip. Sierhuis mocht aanleggen en schoot onberispelijk binnen. Zo kwam Jong Ajax na ongeveer een kwart wedstrijd al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Sierhuis had meerdere mogelijkheden om een hattrick te maken, maar dat zat er deze avond niet in. De spits kreeg deze kansen omdat Nunnely het op zijn heupen had. Voor rust maakte FC Dordrecht nog wel de uitsluitingstreffer. Thomas Kok schoot vanaf de rand van de zestien de bal achter goalie Dominik Kotarski.

Bij de start van de tweede helft voerde Reiziger direct twee wissels door. Sierhuis en Perr Schuurs verlieten het veld, Danilo en Sebastian Pasquali kwamen ervoor in de plaats. Danilo scoorde al bijna gelijk, in minuut 47 zijn schot op de lat terecht. Nunnely maakte wel de 3-1, na een snelle ingooi schoot de buitenspeler raak. Scheidsrechter Van Herk gaf Ajax zelfs een tweede penalty. Ditmaal mocht Noa Lang de bal nemen, hij schoot de bal alleen over.

Danilo raakte dus direct na rust de lat, maar de spits scoorde vervolgens nog wel. Zo schoot hij rond de zeventigste minuut een vrije trap binnen (4-1) en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kon hij de bal nog rustig binnenwerken (5-1). In de blessuretijd kon Dordrecht nog wat terug doen. Spits Maletic maakte nog de 5-2.