Jong Ajax heeft vrijdagavond op spectaculaire wijze gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam stond lange tijd op achterstand, maar in de blessuretijd wisten Robert Muric en Vaclav Cerny nog te scoren.

De Amsterdamse beloften begonnen goed aan de wedstrijd en kregen onder andere via Richairo Zivkovic goede kansen. Na een halfuur spelen was het echter de thuisploeg die wist te scoren: Van Son kopte raak uit een hoekschop. Beide ploegen gingen uiteindelijk met die stand rusten.

Ajax begon slordig aan de tweede helft van de wedstrijd. Toch kreeg het na een uur spelen de overhand. Muric had een aantal mooie acties in huis. Gescoord werd er echter niet. Een kwartier voor tijd kwam Cerny in de ploeg voor Zivkovic. De Tsjech speelde een goede wedstrijd een was belangrijk voor zijn team door in de blessuretijd hard op doel te schieten. Zijn schot werd ter nauwe nood nog gered door de doelman, waarna Muric de rebound eenvoudig kon binnentikken. Nog geen minuut later scoorde de Tsjechische aanvaller zelf. Na een goede actie schoot hij de bal achter doelman Kaya, waardoor Jong Ajax met drie punten op zak terug kon reizen naar Amsterdam.

Trainer Ulderink was te spreken over zijn team. “We hadden vandaag iets onverzettelijks over ons. Het is achteraf makkelijk om te zeggen dat we de goal zagen aankomen, maar we bleven dreigend. Hij kon echt elk moment vallen. Ik denk dat we voor rust al drie keer hadden moeten scoren. We deden ons echt te kort. We gaven nauwelijks iets weg. Eén slordig moment betekende een onnodig weggegeven hoekschop. Daarbij stonden we niet goed te dekken en viel de 1-0. In de tweede helft begonnen we niet goed en het had ook verkeerd kunnen aflopen. Fortuna maakte de kans niet af en daarna herpakten we ons goed”, vertelt de trainer op de officiële website van Ajax.

Wedstrijdverloop Fortuna Sittard – Jong Ajax 1-2 (1-0):
’33. 1-0 Van Son (Fortuna)
’92. 1-1 Muric
’93. 1-2 Cerny