De Amsterdamse beloften hebben maandagavond op eigen veld de bezoekers uit Deventer verslagen. Go Ahead-Spits Verheydt wist tweemaal het net te vinden, namens de Amsterdammers scoorden Pereira (2x), Traoré (2x) en Schuurs. 

Twee snelle goals
Al na drie minuten werd de eerste treffer op het bord genoteerd. Doelman Kotarski liet de bal los, echter profiteerde Verheydt hier in eerste instantie niet van, enkele seconden later pakte hij wel het cadeautje van Solomons en Kotarski uit en scoorde hij de eerste treffer. Een snel antwoord volgde van Jong Ajax, na een snelle combinatie kwam de bal bij aanvoerder Bijleveld die goed voorgaf, waarna Traoré eenvoudig binnen kon tikken.

Vervolgens was er een fase waarin beide ploegen amper kansen kregen. Een vrije trap van Per Schuurs doorbrak deze fase, zoals hij vorig seizoen al vaker liet zien bij Fortuna. Ditmaal schoot hij de vrije trap hard in de linkeronderhoek.

Ook Pereira trefzeker
Go Ahead vocht zich na rust terug in de wedstrijd en maakte via spits Verheydt de gelijkmaker. Op het moment dat de bezoekers op zoek leken te gaan naar de voorsprong, maakte de beloften juist de derde treffer. Pereira maakte zichzelf goed vrij en liet doelman Verhulst vervolgens kansloos.

In het restant van de wedstrijd breidde de ploeg van Reiziger de score verder uit. Allereerst kon Traoré, na een heerlijk balletje van Lang, zijn tweede van de avond binnenschieten. Enkele minuten later maakte ook Pereira zijn tweede, nadat ditmaal Traoré de aangever was.

Stijging op de ranglijst
Jong Ajax stijgt na deze overwinning vier plekken op de ranglijst en staat nu zevende. Komende vrijdag komt FC Twente op bezoek in Amsterdam, bij winst worden de bezoekers kampioen.


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.