De Amsterdamse beloften hebben voor de derde wedstrijd op rij gewonnen. In de uitwedstrijd tegen Almere City werd er nipt gewonnen, 2-3. Doelpuntenmakers aan de Amsterdamse zijde waren Gravenberch, Cerny en  invaller Johnsen.

Sterk begin
Jong Ajax kreeg na ruim dertig seconden meteen een enorme kans. Nunnely ging op snelheid langs de verdediging van Almere, maar schoot vervolgens hard naast. Zo’n tien minuten later was het echter alsnog raak voor de Amsterdamse beloften. Na een kleine scrimmage, was het Ryan Gravenberch die zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie maakte.

Jong Ajax maakte een goede indruk en scoorde ook de 0-2. Sierhuis kreeg de bal in de diepte en hij ging niet voor eigen succes, maar legde de bal goed breed naar Cerny, de Tsjech kon eenvoudig intikken.

Slordig vervolg
Vlak voor rust kon Almere echter de gelijkmaker binnenkoppen. De thuisploeg werd steeds gevaarlijk over de linkerkant en ook dit maal begon de aanval aan deze kant. Een voorzet kwam precies op de inlopende Meijer en hij kon vrij inkoppen.

De tweede helft bleef het slordig. Invaller Johnsen leek de wedstrijd ruim een kwartier voor tijd te beslissen, nadat de vrije trap snel werd genomen en de Noor de bal prima binnenschoot, echter maakte Almere City ook deze keer snel de aansluitingstreffer. Hierdoor werd het in een rommelige tweede helft toch weer spannend.

Cerny kon deze spanning vlak voor tijd alsnog uit de wedstrijd schieten, hij mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. De keeper bracht redding, waardoor het ook in de extra tijd nog even spannend bleef.