Jong Ajax heeft zaterdag in een oefenduel nipt verloren van Beerschot Wilrijk. In België werd het 3-2. Namens Ajax waren Robert Muric en Zian Flemming trefzeker.

Matige eerste helft

De eerste helft was van beide kanten matig, maar na rust ontwikkelde zich een spectaculair duel. Een schot van Mees de Wit werd nog weggebokst door de keeper, maar de rebound was voor Robert Muric. Jong Ajax kreeg vervolgens kansen om de voorsprong uit te breiden, maar liet dat na. Daardoor kon Beerschot uit de counter op 1-1 komen.

Flemming

Het lukte de thuisploeg vervolgens zelfs om op voorsprong te komen, maar Jong Ajax kwam terug in de wedstrijd. Na een steekbal van Robin Schouten stiftte Zian Flemming de bal over de doelman heen. Flemming is flink op dreef in de voorbereiding. Onlangs maakte hij al een hattrick in een oefenduel tegen de VVCS. Het stiftje over de keeper was echter niet voldoende om met een gelijkspel naar huis te gaan, want in de laatste minuut schoot Beerschot nog de 3-2 achter doelman Ricardo Kieboom.

Koeboom

Kieboom speelde afgelopen seizoen voor Sparta Rotterdam en is momenteel clubloos. Michael Reiziger, nu trainer van Jong Ajax en vorig seizoen assistent bij Sparta, heeft de doelman gevraagd om mee te trainen bij Jong Ajax en zo nu en dan een oefenwedstrijdje mee te spelen: “Omdat we niet heel ruim in de keepers zitten”, lichtte Reiziger toe op de website van Ajax.

Opstelling Jong Ajax: Ricardo Kieboom; Robin Schouten, Darren Sidoel, Danilho Doekhi (60. Navajo Bakboord), Mauro Savastano (13. Boy Kemper), Azor Matusiwa, Reda Boultam (60. Dani de Wit), Teun Bijleveld; Robert Muric (60. Ché Nunnely), Zian Flemming, Mees de Wit (60. Noa Lang).