Jong Ajax heeft vandaag de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de start van de competitie met 1-0 gewonnen van Al-Rayyan uit Doha, Qatar. De Tsjech Vaclav Cerny besliste het duel op Sportpark De Toekomst door na tien minuten de eindstand al op het scorebord te zetten. Na een prima steekbal van Lucas Andersen ronde Cerny koeltjes af op het doel van de tegenstander.

“We hadden toen direct door moeten drukken en de 2-0 moeten maken”, blikte trainer Andries Ulderink terug op website van Ajax. Ulderink was zeer te spreken over de wedstrijd. “Ik heb heel veel aardige en goede dingen gezien. We kregen genoeg kansen om een tweede te maken. Eigenlijk waren de eerste negentig minuten goed, we hebben niks weggegeven.” Het duel bestond uit vier helften van elk dertig minuten. “Dat was de wens van beide clubs. We hebben allebei een grote selectie. Iedereen heeft vandaag kunnen spelen.”

Na 68 minuten incasseerde Al Rayyan een rode kaart nadat Vaclav Cerny stevig onderuit werd gehaald. “Na die rode kaart gingen het tempo en niveau van de wedstrijd omlaag. Desondanks kregen we ook daarna kansen om een tweede te maken,” aldus Ulderink. Vlak voor tijd moest Al Rayyan zelfs verder met negen man. Abdulkareem Salem Al Anezi incasseerde zijn tweede gele kaart en mocht ook alvast gaan douchen.

Een minpunt was het uitvallen van Thulani Serero. De middenvelder werd slachtoffer van een forse tackle en moest na een half uur het veld verlaten met enkelklachten. De blessure lijkt echter mee te vallen, liet de trainer na afloop weten.

Ulderink denkt dat Jong Ajax klaar is voor de competitiestart. “Zo’n oefenduel met een fysieke tegenstander als Al Rayyan is nuttig. Of we klaar zijn voor de eerste wedstrijd tegen Achilles? Dat idee heb ik wel. Maar stel die vraag na dat duel nog maar eens. Dan kan ik het échte antwoord geven.”

Jong Ajax begint het seizoen in de Jupiler League op vrijdag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen Achilles ’29 uit Groesbeek.

Opstelling Jong Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Onana (60. Groothuizen); Lartey-Sanniez (60. Vissie), Van der Hoorn (90. Van Bruggen), Warmerdam (60. Mirani, 90. Savastano), Dankerlui (72. D. Gudelj); Serero (36. El Mahdioui), Van de Beek (60. Bakker), Andersen (90. El Hasnaoui); Muric, El Azzouzi (72. Hendriks), Cerny (68. Meleg).