Een zwaar teleurstellend Jong Ajax heeft gisteravond op De Toekomst gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. Ondanks dat het team van trainer Andries Ulderink flink versterkt was door spelers uit het eerste elftal, kwam Jong Ajax niet verder 1-1.  “De uitslag was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld”, aldus Ulderink op Ajax.nl. “Maar we mogen hier niet tevreden mee zijn. Van de ploeg die vandaag speelde, mag je in basisidee meer verwachten.”

Mike van der Hoorn en Ricardo van Rhijn die geen enkele indruk wisten te maken verlieten voortijdig geblesseerd het veld. “In totaal hadden zes of zeven jongens pijntjes”, zei Ulderink. “Ik weet nog niet precies hoe het met ze is.”

Naast Van Rhijn en Van der Hoorn had Ulderink ook de beschikking over Yaya Sanogo en Viktor Fischer. Fischer werd na rust volgens afspraak vervangen door Amin Younes. Geen van allen wisten echter een goede indruk achterlaten op het hoofdveld van De Toekomst.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat de witte kalklijnen niet goed zichtbaar waren. De lijnen werden in rap tempo weer zichtbaar gemaakt maar halverwege de eerste helft was daar niets meer van te zien. In de rust werd nogmaals een poging gedaan om de lijnen weer zichtbaar te maken maar na een kwartier spelen was de witte kalk alweer weggespoeld door de hevige regenval.

Ondanks het zwaar versterkte team van Jong Ajax ten op zichte van de verloren wedstijd tegen Achilles ’29 was het spel in Amsterdam niet goed. Na drie minuten verscheen Helmond Sport vrij voor keeper André Onana, maar Stanley Elbers wist het net niet te vinden. Een paar minuten later kwam Viktor Fischer oog in oog met de doelman van Helmond Sport, maar ook hij wist niet te scoren.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam na een kwartier spelen op naam van Robert Muric. De jonge Kroaat haalde verwoestend uit van buiten de ’16’ en liet keeper Wouter van der Steen kansloos: 1-0.

Helmond Sport was duidelijk de betere ploeg, de Brabanders kregen via Stanley Elbers en Charlton Vincento goede mogelijkheden op de gelijkmaker maar deze kwam er nog niet.

In de 33e minuut viel Mike van der Hoorn geblesseerd uit. De verdediger greep naar zijn knie en werd gewisseld voor Damon Mirani. Na afloop zei Van der Hoorn dat het niet om zijn knie ging maar om zijn kuitbeen.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Helmond Sport bleef eenvoudig overeind en Jong Ajax kwam er niet meer aan te pas. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers dan ook op gelijke hoogte. Na gestuntel van Ricardo van Rhijn kon Onana nog redding brengen, maar in de daaropvolgende hoekschop was het raak voor de ploeg uit Helmond. Bij de tweede paal liep Steven Edwards eenvoudig de gelijkmaker binnen: 1-1

Vlak na de gelijkmaker viel Ricardo van Rhijn ook geblesseerd uit. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam Jong Ajax er helemaal niet meer aan te pas. Helmond Sport leek de zege te pakken toen Gyrano Kerk alleen op Onana af mocht, maar gelukkig schoot de aanvaller naast. Alleen Donny van de Beek kwam nog dichtbij een doelpunt, een afstandsschot van het jonge talent verdween echter net naast het doel.

Het bleef 1-1 en trainer Andries Ulderink was niet tevreden. “Ik vind dat we als ploeg teveel hebben laten liggen. Qua veldspel, maar ook bijvoorbeeld in de omschakeling. De eerste helft was een soort ren-je-rot-voetbal, al konden we toen nog wel druk vooruit ontwikkelen. De tweede helft lukte dat niet meer.” Jong Ajax nieuws Ajax1.nl