Jong Ajax heeft maandagavond de derde zege op rij geboekt in de Jupiler League. Op Sportpark de Toekomst werd Fortuna Sittard met 2-1 verslagen. Door deze overwinning staan de beloften nu gedeeld eerste.

Het team van trainer Marcel Keizer begon goed aan het duel. Via mooie combinaties werden er telkens gaatjes gevonden in hechte defensie van Fortuna. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Dekker was nog het dichtst bij met een schot over het Fortuna-doel heen. Niet veel later opende Nouri de score. Na een zeer fraaie aanval door het midden van het veld, stond Nouri oog in oog met Ter Wielen. De talentvolle middenvelder faalde niet en rondde zeer beheerst af: 1-0. In het vervolg van de eerste helft was Dekker nog twee keer gevaarlijk. Eén keer eindigde zijn schot in de handen van de doelman en zijn tweede poging volleerde hij hard over.

Ook na rust was Ajax de bovenliggende partij. Via mooie combinaties werd de Fortuna-defensie een aantal keer kapot gespeeld. De 2-0 bleef dan ook niet lang uit. In de 52e minuut kwam de bal via Cerny bij Zeefuik terecht, die vervolgens de bal goed voorgaf op Clement. De gelegenheidsspits faalde van dichtbij niet: 2-0. Fortuna liet vervolgens een aantal kansen liggen en verzuimde eigenlijk om terug te komen in de wedstrijd. Aan de andere kant van het veld raakt Cerny de paal na een goed stoorwerk. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers dan toch terug in de wedstrijd. Een hoekschop werd goed binnengekopt door Mares: 2-1. In een hectische slotfase, waarin Fortuna een aantal grote kansen kreeg en Jong Ajax werd teruggedrongen, hielden de beloften stand. El Idrissi werd in de extra tijd nog met een rode kaart van het veld gestuurd.

Scoreverloop:
’20. 1-0 Nouri
’52. 2-0 Clement
’76. 2-1 Mares

Opstelling Jong Ajax:
Alblas; Zeefuik (’86. Mazraoui), De Ligt, Sanniez, Dankerlui (’75. Savastano); Eiting, De Jong, Nouri; Cerny, Clement, Dekker (’68. El Idrissi).

Wissels: De Lange, Mazraoui, Savastano, Bergsma, Bay, El Idrissi, D. Gudelj

Opstelling Fortuna Sittard:
Ter Wielen; Braun, De Regt, Hadzhiev, Mares, Briels, Torunarigha, Khalouta, v. Hout, Kurt, Ospitalieri.

Lees hier de Liveblog terug.