© Proshots

Jong Ajax heeft met 1-0 weten te winnen van NEC maandagavond. De wedstrijd waarover van tevoren ontzettend veel commotie was, werd dus opnieuw goed afgesloten door de beloften. Door de overwinning zijn de Amsterdamse beloften nu lijstaanvoerder van de Jupiler League, gevolgd op één punt door Fortuna Sittard.

Fel

Dat het een felle wedstrijd zou worden, had iedere supporter wel verwacht. NEC en Jong Ajax moesten en zouden deze wedstrijd winnen. Voor NEC lag de druk uitermate hoog, omdat de Nijmegenaren nog volop in de strijd om promotie zitten met Fortuna Sittard. Azor Matusiwa kreeg na ruim een kwartier een gele kaart, velen zagen vanaf de tribune dat dit ook wel een andere kleur kaart had kunnen worden. Na een klein half uur wist Jong Ajax de score te openen. Dennis Johnsen schoot binnen, nadat een afvallende voorzet voor zijn voeten viel. Na exact 30 minuten voetballen gaf dezelfde Johnsen een strakke vrije trap, die rakelings werd gemist door Mateo Cassierra. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg de kans om de 2-0 te maken. Ché Nunnely was na een weergaloze actie langs twee NEC-verdedigers opgestoomd, maar zijn teruggelegde bal werd ver over en naast geschoten door Dennis Johnsen. Een paar tellen later floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust was NEC de bovenliggende partij. Arnaut Groeneveld en Anass Achahbar kregen een kleine tien minuten twee grote kansen om de stand gelijk te trekken. De aanvallers wisten hun kansen echter niet om te zetten in doelpunten. Een aantal minuten later brak Nunnely door namens de Amsterdamse beloften, hij werd echter gevloerd door zijn tegenstander. Het publiek op de tribunes hadden liever een andere kleur kaart willen zien dan de gele, die aan Calvin Verdonk gegeven werd. Dennis Johnsen kreeg de grootste kans voor de thuisploeg. Zijn schuiver aan de rand van de zestien meter, schoof rakelings langs het doel van NEC-keeper Joris Delle. Daarna volgde er spannende momenten op Sportpark de Toekomst. Het leek voor de beloften ploeg van Reiziger alsnog uit te draaien op een bittere avond, toen Jari Schuurman vlak voor tijd oog-in-oog kwam met Kostas Lamprou. Schuurman schoof tot opluchting van het Amsterdamse publiek naast. Enkele minuten later volgde het eindsignaal.

Jong Ajax heeft het kampioenschap in de Jupiler League nu in eigen hand. De Amsterdammers reizen komende vrijdag af naar FC Volendam, de wedstrijd begint om 20:00 in het KRAS Stadion